بسیاری از عزیزان شاید در عین علاقه به صنعت مد و لباس ،توانایی سرمایه گذاری برای ایجاد یک کسب و کار پوشاک همانند فروشگاه ، تولیدی یا برند را نداشته باشند ولی دارای استعداد های خوبی در زمینه مد و لباس هستند . سرمایه گذاری و میزان سرمایه برای کسب و کار های لباس متفاوت می باشد و سرمایه دلیلی محکمه پسند برای موفقیت در کسب و کار نیست. همانطور که سومبات هاکوپیان ، خالق برند برجسته ی هاکوپیان امروزی ،بر طبق گفته هایش با سرمایه ای اندک توانست یکی از قطب های پوشاک ایران شود. در اینجا چند ایده کسب و کار لباس را برای شما جمع آوری کرده ایم.
در این مطلب برخی از کسب و کار ها و ایده های کاری در زمینه مد و پوشاکی که می توان با کم ترین هزینه و سرمایه گذاری راه انداخت را برای علاقه مندان قرار می دهیم . قبل از طرح این موارد توجه داشته باشید که موفقیت در کسب و کار های کم سرمایه ، مستلزم پشت کار و صبر بیشتری می باشند .
چند ایده کسب و کار پوشاک بدون نیاز به سرمایه زیاد
بازاریابی پوشاک
بازاریابی در امر پوشاک یک کسب و کاری است که می تواند با کمترین هزینه آن را راه اندازی نمود . همانطور که در مطالب قبلی به آن اشاره نمودیم بازاریابی می تواند پلی مناسب برای راه اندازی کسب و کار های گسترده تر باشد. بازار یابی به غیر از مسئله درآمد ، مزیت های دیگری همچون گسترش ارتباطات و کسب تجربه و تخصص دارد که در گسترش فعالیت بسیار تاثیر گذار است.
فروشگاه آنلاین لباس
فروشگاه مجازی پوشاک از دسته مواردی می باشد که با اندک سرمایه قابل اجرا بوده و چالش های کمتری نسبت به فروشگاه های محلی دارد. یک فروشگاه آنلاین بدون صرف اجاره بها می تواند در آمد زیادی داشته باشد. از جمله راه های ایجاد مجازی فروشگاه لباس می توان به وبسایت فروشگاهی و شبکه های اجتماعی اشاره نمود .
خدمات طراحی الگو و لباس
ایجاد این کسب و کار به تخصص کافی احتیاج دارد . اگر در امر طراحی لباس و الگو مهارت دارید ، می توانید با صرف هزینه ای اندک فعالیت خود را آغاز نمایید. ولی توجه به این نکته که طراحی لباس همراه با طراحی الگو کاربردی می شود در ایجاد این فعالیت حائز اهمیت است. فروش الگو و طرح لباس به صورت کالایی می تواند پیشنهاد خوبی برای این فعالیت و راه اندازی آن باشد .
ایده مناسب کسب و کار لباس، ارائه خدمات مد و لباس
فعالیت های خدماتی پوشاک نیز از فعالیت هایی به شمار می روند که امکان راه اندازی آن با حداقل سرمایه وجود دارد . از جمله این خدمات می توان به ارائه مشاوره ، آموزش ، خدمات تبلیغاتی ، واسطه گری و موارد بسیار دیگری اشاره نمود . ارائه منحصر بفرد و خلاقانه خدمات ، می تواند باعث پیشرفت و موفقیت این کسب و کار ها در صنعت پوشاک شود.
تولید سفارشی یا اجرتی
یکی از مواردی که این راه به شدت به آن نیازمند است ، ارتباطات قوی و گسترده می باشد. یک تولیدی مزدی دوز احتیاج به سفارش دهنده دارد. این ارتباطات مسلما ناخودآگاه به وجود نمی آیند و باید بر طبق یک برنامه قوی و پشتکار بالا به این نوع ارتباطات دست یافت.
مثلا یک تولید کننده قبل از شروع به کار ، با دیدار حضوری یا تبلیغات نقطه ای این رابطه ها را ایجاد می کند. یکی از نقاط ضعف این نوع فعالیت ها ، رابطه های خاص می باشد که تبلیغات عمومی جوابگوی آن نخواهد بود. پس اگر خواهان این نوع از تولید هستید به دنبال دیدار حضوری با این نوع مخاطبان باشید. این به شما و خلاقیت شما بستگی دارد که چطور و چگونه به این ارتباطات بیافزایید.
تولید پوشاک برای برند خود
کسانی که این روش را انتخاب می نمایند معمولا دارای اهداف خوبی هستند. ولی به چند مورد در اینجا اشاره خواهیم کرد تا این مسیر ، کمی برایتان روشن تر شود.
اول اینکه انتخاب یک برند مناسب برای محصولات ، تاثیر به سزایی در این روش دارد. استفاده از برندهای موجود و تولید تقلبی ، آتیه ی مناسبی نخواهد داشت و باید به مشتریان ثابت اکتفا کرد. پس برندی را برای خود انتخاب نمایید که در صورت پیشرفت در کارتان ، به اعتبار برندتان افزوده شود نه اینکه با برندهای موجود ، دست و بال خودتان را ببندید.
پس از انتخاب برند از این موضوع آگاه باشید که این راه احتیاج به یک پشتوانه مناسب مالی دارد تا در صورت نواسانات بازار یا اتفاقات احتمالی ، بتوانید از عهده مخارج بربیایید. حال این به شما و نبوغ اقتصادیتان بستگی دارد که چه میزان پشتوانه مالی ذخیره می کنید. (معمولا تا ۶ ماه مخارج).
حال که هم برندنتان مشخص است و هم پشتوانه شما تامین است می رویم به سراغ بازاریابی. بازاریابی مقوله ای مهم قبل از تبلیغات می باشد. با یک برنامه ریزی قوی شروع به بازاریابی محصولات خود کنید. می توانید از انواع مختلف بازار یابی استفاده کنید. مثلا تلفنی یا حضوری توسط خوتان یا استخدام یک بازاریاب حرفه ای . این بستگی به شما و ویژگی هایتان خواهد داشت که چه نوع را برگزینید.
بعد از مرحله بازاریابی و قوی کردن پایه ی فعالیتتان ، می توانید شروع به تبلیغات کنید. دقت داشته باشید که تبلیغات چه محلی باشد چه گسترده ، احتیاج به یک پایه مناسب و قوی دارد تا هزینه ای که برای آن متحمل می شوید ، هدر نرود. اینگونه فعالیت ها با یک تبلیغات محلی و نقطه ای در مراحل اولیه ، پیشرفت به سزایی خواهند داشت.
جذب نمایندگی
پس از طی موفقیت آمیز مراحل فوق ، معمولا برندتان حرفی برای گفتم خواهد داشت. پس ضربه نهایی کار را با ایجاد نمایندگی های متعدد بزنید. که البته ناگفته نماند این ضربه احتیاج به مواردی همچون سرمایه ی کافی ، برنامه ای از پیش تایین شده و نیروی متخصص دارد تا خدایی ناکرده حریف (بازار موجود) ضربه فنیتان نکند.
حال با تشریح اقتصادی این دو مسیر ، اگر قصد شروع و راه اندازی تولیدی پوشاک یا سعی در بهبود فعالیت خود دارید بد نیست که این موارد را نیز مورد توجه قرار دهید.
در این مقاله سعی کردیم ایده های تولیدی پوشاک را با هم بررسی کنیم. به نظر شما دیگر چه روش هایی برای کسب در آمد در این حوزه وجود دارد؟